Info Retur

RETUR
Cumparatorul suporta toate cheltuielile de transport, atat cele aferente livrarii cat si cele aferente unui eventual retur. Exceptie face urmatoarea situatie: Comenzile ce depasesc 150 Ron beneficiaza de livrare gratuita! Costul transportului la retur este suportat de catre Cumparator inclusiv pentru comenzile ce depasesc 150 Ron si a caror livrare este gratuita. In cazul retururilor, contravaloarea costului de transport va fi scazuta din suma returnata Cumparatorului (acestuia i se va transfera in contul bancar contravaloarea produselor returnate din care se va scadea costul transportului la retur).
Produsul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, documentația complete, cu etichetele intacte). Adresa de livrare/preluare a produselor (pentru retururi) : Bdul Pipera nr.1 – IA, cladire Integral Business Group, Voluntari, jud. Ilfov.

NU vor fi acceptate la retur (enumerarea nu este limitativă):

–          Produsele care nu mai au ambalajul original al producătorului în care a fost livrat;
–          Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori eticheta de retur sunt deteriorate sau lipsesc;
–          Alimentele achiziționate;
–          Produsele purtate, spălate, deterioriate sau care miros a parfum;
–          Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
–          Produse de îngrijire personală: Cosmetice, Parfumuri, Produse pentru igiena intima și igiena dentara;
–          Produse din categoria Jucării (de ex: lego, fluiere, trompete), Copii & Bebe (de ex: scutece absorbante de unică folosintă), petshop (de ex: coșuri, jucării, accesorii);
–          Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
–          Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
–          Înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
–          Ziare, periodice şi reviste;
–          Imprimante sau multifuncționale ale căror consumabile au fost desigilate;
–          Echipamente cu licențe OEM activate (licențe preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
–          Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
–          Echipamentele protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce împiedică aducerea dispozitivului la starea inițială din punct de vedere software;
–          Aparatele de aer condiționat care au fost montate, aparatele de bucătărie care au fost folosite, mașinile de călcat care prezintă urme de utilizare (zgârieturi pe talpă, urme de calcar, etc.), aspiratoare care au fost folosite, aparatele de bricolaj care au fost utilizate.

NOTǍ: Dacă se constată că nu sunt îndeplinite condițiile menționate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitată, iar coletul va fi retrimis către Cumpărător acesta urmând să suporte și costurile de retrimitere.

În cazul în care produsul returnat prezintă ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, purtare, spălare sau care miros a parfum, utilizare, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii ori documentație lipsă, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

Pentru a se evită neînțelegerile, coletul va fi fotografiat și se va întocmi împreună cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal în care se va specifica starea coletului.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abateri repetate săvârșite de client (de ex: produse ce nu aparțin Biocart.eu., produse cu termen de returnare depăşit, produse purtate), inclusiv pentru refuzuri constant și repetate de preluare a comenzilor lansate de pe un cont de client etc. fără o notificare prealabilă.

Din motive operaționale, nu se pot schimba produse sau masuri. Pentru a primi un alt produs sau o altă măsura pentru un anumit articol, trebuie să se plaseze o nouă comandă.

Pentru cumpărăturile online cu livrare prin curier:

Cumpărătorul este obligat să notifice Biocart.eu.  intenția de a returna conform termenului stipulate în sectiunea intitulata RETURNARI, alegând una dintre următoarele variante:

a) prin completarea formularului de retragere existent pe site in sectiunea Returnari.

b) printr-o declaraţie neechivocă în care să vă exprimați decizia de retragere din contract și pe care să ne-o trimiteți scris via e-mail pe comenzi@Biocart.eu..

Pentru orice comanda returnata: CumpărătorulTREBUIE să returneze produsele, ambalate corespunzător, prin intermediul firmei de curierat convenite cu Biocart.eu..

Formularele completate după expirarea termenului de 14 zile calendaristice nu vor fi luate în considerare.

Nu acceptăm onorarea comenzilor prin transportatori indicați de dvs. În acest contract, doar Vânzătorul poate avea opțiunea alegerii transportatorului.

Toate coletele conținând produse returnate se vor trimite către: „Biocart.eu. – Departament RETURURI, la adresă B-dul Pipera nr.1 –IA, cladire Integral Business Center, Voluntari, jud. Ilfov.”.

Contravaloarea produselor deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare în cazul unei returnări de produs sunt suportate de către dvs.

În cazul exercitării dreptului de retragere, nu mai târziu de 14 zilecalendaristice de la data la care ne-ați informat și înapoiat Bunurile vă vom rambursa toate sumele pe care le-am primit drept plată din partea dvs. exceptand costul transportului atat la livrare cat si la retur, fără întârziere nejustificată astfel:

Transfer bancar în termen maxim de 30 zile lucrătoare de la momentul confirmării recepției și verificării integrității coletului returnat. În acest caz, Cumpărătoruleste obligat să menționează numărul contului IBAN și numele titularului de cont;